Мария Шарапова: Моят дом е Америка

OFFNews 18 септември 2019 в 17:10 7327 3

Бившата номер 1 в женския тенис Мария Шарапова удари по патриотизма на руснаците с откровеното си признание, че счита САЩ за своя дом.

Рускинята все пак признава, че е свързана с родината си, тъй като има много роднини и е получила основите на възпитанието си именно в Русия.

"Бях на 7, когато пристигнахме в САЩ заедно с баща ми. Когато слязох от самолета на летището в Маями сякаш попаднах в нов свят. Беше ми едновременно и интересно, и страшно. В първите години ми беше трудно, но възприех бързо този начин на живот.

Считам Америка за своя дом. Имам и руски паспорт, доста роднини, с които имам силна връзка, но САЩ са моят дом", споделя Шарапова в интервю.

Думите й предизвикаха широк отзвук в Русия. Не са малко хората, които я упрекват, но мнозинството приема за нормално казаното от нея. Не липсват и иронични политически подмятания.

"Децата на премиера и министъра на външните работи харесват това", пише потребител като коментар в спортен сайт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4245

4

rrr11

19.09 2019 в 11:27

Тази никога няма да се върне в мизерията, има достатъчно пари и бизнес. В Русия ходят само известни в миналото фалирали алкохолици, които срещу няколко милиона от руските данъкоплатци-баламурници отиват да вдигат рейтинга на полуръста.

23293

2

Стефан

19.09 2019 в 00:05

А утре ще стане другаде. Като те насвият с данъците. Примерно.
Бъди щастлива.