Легенди на тениса в шок от дисквалификацията на Джокович, но я подкрепят

OFFNews 07 септември 2020 в 17:00 6104 0

Дисквалификацията на световния номер 1 Новак Джокович от турнира от Големия шлем US Open в Ню Йорк се превърна в главната спортна новина в света.

Сърбинът удари ядосан една топка по време на 1/8-финала срещу Пабло Кареньо Буста и за негово нещастие тя уцели в гърлото един от лайнсмените. Последва изгонване на Джокович от надпреварата, лишаване от всички спечели точки и пари от наградния фонд, както и глоба за неявяване на пресконференция.

"Аз съм в шок. С Новак сме като едно семейство. Това е най-трудният момент в кариерата му. Да, той наруши правилата и решението за дисквалификацията му е правилно. Много тежък случай, жената не можеше да диша. Още с излизането на супервайзорите ми стана ясно какво ще последва, тъй като те имаха само един възможен изход. Решението да дисквалифицираш най-голямата звезда безспорно е тежко. Новак се намираше в чудесна форма и беше толкова близо до 18-а победа в Големия шлем", коментира бившият му треньор Борис Бекер.

Матс Виландер, който винаги е бил в отбора на критиците на Джокович, също приветства решението да бъде отстранен.

"Той беше разочарован, но така не се прави. Надявам се пострадалата жена лайнсмен да е добре. Няма никакви съмнения, че дисквалификацията е заслужена", каза шведът.

"Това е шок за целия тенис свят. Разбира се, Джокович не е действал нарочно, но се случи и дисквалификацията е правилно решение. Да, това е Новак, но същата санкция би се приложила и за всеки друг", коментира белгийката Жюстин Енен, бивша номер 1 в света.

"Това е невероятно. Новак Джокович е дисквалифициран за неволен и глупав удар с топката по лайнсмена. Съдиите просто нямаха друг избор. Дано с жената всичко да е наред", написа легендата Мартина Навратилова.

Известният бунтар на корта от близкото минало Джон Макенроу също взе отношение по темата.

"Харесва ли му или не, но това беше краят на имиджа му на добро момче. Вече е в ролята на лошото и така ще си остане до края на кариерата. Според мен той просто не се справи с напрежението. Ще е интересно да видим как ще продължи", каза Макенроу.

В Сърбия пък веднага заподозряха заговор, в чиято основа стои Роджър Федерер, тъй като единият от тримата рефери, взели решение за дисквалификацията на Джокович, е швейцарец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови