Григор показа голям характер, но отново малко не му достигна срещу Вавринка

OFFnews 13 август 2019 в 20:49 2192 0

Григор Димитров продължава да не може да намери рецептата за победа срещу Стан Вавринка. Българинът допусна втора поредна загуба от швейцареца в рамките на осем дни, като този път падна в три сета 7:5, 4:6, 6:7(4) на турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Синсинати. Това е пето поредно и общо седмо поражение за хасковлията в сблъсъците с този съперник. Днес обаче той демонстрира голям характер, спаси два мачбола и бе близо до обрат, но накрая класата на Стан си каза думата и той успя да затвори мача в своя полза.

Първият сет вървеше гейм за гейм, като всеки печелеше своето подаване без нито една точка за пробив до 6:5 в полза на Григор. В 12-ия гейм българинът пръв получи възможност да пробие подаването на противника и го направи още от първия опит, за да спечели и сета със 7:5.

Във втория сет хасковлията получи нов шанс за пробив още във втория гейм, но този път Вавринка се измъкна. След това в петия гейм сервисът на Гришо се разпадна. Той спаси три точки за пробив, но направи и три двойни грешки, последната от които бе фатална и геймът отиде на сметката на швейцареца.

Гришо имаше шанс да върне пробива в осмия гейм, когато водеше с 40:15 при сервис на Вавринка, но отново не успя да разклати съперника си, който и този път се измъкна от трудната ситуация, а в един момент и едно грешно съдийско решение повлия на развитието на гейма. Така Стан не се пропука до края и спечели втория сет с 6:4 в своя полза.

Третият сет тръгна лошо за българина, който допусна пробив на нула още в третия гейм, а след това допусна и втори пробив за 1:4.

Гришо обаче показа голям характер и върна и двата пробива, като в първия случай спаси и два мачбола на сервис на шейцареца при 2:5. С много хъс хасковлията успя да стигне до 5:5 и изглеждаше, че може да направи и пълен обрат.

Последва обаче нова драма и нова размяна на пробиви, за да се стигне до 6:6 и тайбрек. Там Димитров допусна рано да изостане с 4 точки, но това не го сломи и той продължи да се бори до последно. Опитният Вавринка обаче демонстрира железни нерви във важните моменти и успя да затвори мача в своя полза със 7:4 точки.

Тази победа прати Вавринка във втория кръг на турнира в Синсинати. Там той ще играе с Андрей Рубльов, който победи също в три сета Николос Басилашвили - 6:7(4), 6:4, 6:2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови