Григор Димитров започва срещу №82 в света на "Ролан Гарос"

OFFNews 27 май 2021 в 21:26 1791 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне участието си на тазгодишното издание на “Ролан Гарос” с мач срещу световния №82 Маркос Гирон. Това отреди жребият за основната схема на турнира, който бе изтеглен днес.

Димитров и американският тенисист не са се изправяли един срещу друг до момента. Ако преодолее Гирон, следващият опонент на първата ни ракета ще бъде Гуидо Пея или квалификант.

13-кратният шампион Рафаел Надал (Испания), носителят на 20 титли от турнирите от Големия шлем Роджър Федерер (Швейцария) и номер 1 в света Новак Джокович (Сърбия) пък са в една и съща половина на схемата.

Тримата най-титулувани тенисисти, които са спечелили 17 от последните 20 титли от шлема, могат да се срещнат в ранната фаза на турнира. Федерер и Джокович може да играят един срещу друг на четвъртфиналите.

Защитаващият титлата си Рафаел Надал започна срещу Алексей Попирин от Австралия, а в четвъртия кръг може да има за съперник Яник Синер от Италия.

В другата половина на схемата за двукратният финалист Доминик Тийм от Австрия, който на четвъртфиналите може да играе срещу номер 6 Александър Зверев от Германия.
Ролан Гарос" започва на 30 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!