Григор Димитров сломи Фелисиано Лопес в Синсинати

OFFNews 16 август 2017 в 19:44 3233 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи със 7:6, 6:4 за близо час и половина игра испанския ветеран Фелисиано Лопес в мач от втория кръг на турнира от серията "Мастърс" в Синсинати, където миналата година достигна полуфиналите. Поставеният под №7 в схемата българин си върна на левичаря за загубата на турнира на трева в "Куинс" по-рано тази година.

Миналия сезон Димитров отново надви Лопес в Синсинати след тайбрек в третия сет, като двамата се срещнаха също във втория кръг. С днешния успех Григор има вече общо три победи срещу левичаря в чпетте си двубоя с испанеца до момента.

Двубоят предложи много оспорван първи сет, в който се стигна до тайбрек. В него българинът започна с ранен минипробив и удържа аванса си до края, като пропусна да спечели сета след аванс от 6-3.

Вторият сет започна с проблеми за Григор, който изоставаше с 0:30 в първия си сервис гейм, но успя да го задържи, след което постигна пробив. При 5:3 българинът до първи мачбол при 30-40, но испанецът се задържа още гейм в мача, след което Димитров го приключи за малко повече от час и половина.

В третия кръг съперник на Григор ще бъде победителят в мача между аржентинеца Хуан Мартин дел Потро и квалификантът Мичъл Крюгер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови