Григор Димитров пречупи корав кореец, излиза срещу Гаске

Вероника Шербанова 19 януари 2017 в 06:37 13070 2

Снимка www.ausopen.com

Григор Димитров обърна 1:6, 6:4, 6:4, 6:4 жилавия кореец Хьон Чунг във втория кръг на Australian Open. Следващият съперник на българина е французинът Ришар Гаске. Малко над 2 часа и 30 минути бяха нужни на хасковлията да се справи с очилатия азиатец, известен като Професора.

Отново десетки българи подкрепяха Гришо в Мелбърн. Те бяха с фланелки и шалове на родината, като скандираха мощно името на любимеца си при всяка почивка.

Димитров записа кошмарен първи сет, в който позволи три пробива на корееца за 1:6. После обаче показа великолепен тенис. За кратко всичките му фенове изтръпнахме, след като между втори и трети сет нашето момче поиска медицински таймаут заради проблем с левия крак, който бе превързан.

После Григор пък получи аплодисментите на публиката заради коректното си поведениe. Една топка на корееца бе отсъдена в аут, но българинът призна, че е била добра, като не се наложи съперникът му да иска проверка от "Хоук Ай". След това двамата изиграха изключително оспорван гейм, в който Димитров спаси четири възможности за пробив.


Преди да победи  Чунг, който е номер 105 в света, Димитров се справи с австралиеца Кристофър О’Конъл.

Ришар Гаске, който победи с лекота Карлос Берлок днес, обаче е от друга класа. Най-доброто му класиране в световната ранглиста е №7, сега е под номер 18. Срещу Григор има 6 победи в 7 мача. Гаске през 2004 печели титлата на смесени двойки на Ролан Гарос, партнирайки си с Татяна Головин. Най-голямото постижение на Гаске е полуфинал на Уимбълдън през 2007 и класиране на Тенис Мастърс Къп по-късно през годината. На Летните олимпийски игри 2012 печели бронзов медал на двойки с Жюлиен Бенето, побеждавайки испанците Давид Ферер и Фелисиано Лопес. Има общо 14 ATP титли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови