Федерер отнесе глоба от 3000 долара за ругатни на корта

OFFNews 29 януари 2020 в 13:35 3846 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер беше глобен с 3000 долара. Причина за това са ругатни на Маестрото по време на мача срещу Тенис Сандгрен на 1/4-финала в турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия.

Съдията на стол – сръбкинята Марияна Вельович в третия сет получи сигнал от колегата си на линията, че Маестрото е използвал непристоен език. Тя повика 38-годишния швейцарец и му даде официално предупреждение.

Оказа се, че това е едва втората глоба в турнирите от Шлема за Федерер. Първата е била през 2009 година на финала на US Open в Ню Йорк срещу Хуан Мартин дел Потро.

Самата Вельович пък бързо си спечели обожатели. Феновете по трибуните не можеха да откъснат очи от главния съдия на срещата, а социалните мрежи бяха изпълнени със закачливи коментари.

"Бих подлагал на съмнение всяко нейно отсъждане, за да застана пред нея и да и предложа да се омъжи за мен". "Тя прилича на актриса от филмите на Джеймс Бонд", са само част от колоритните публикации.

Вельович получи златна значка за вдъхновение през 2015 година. През 2018 сръбкинята беше рефер на женския финал на Откритото първенство на Австралия, а през 2019 бе арбитър на финала на дамския турнир на Уимбълдън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови