Даниил Медведев спря Новак Джокович за календарен Голям шлем

OFFNews 13 септември 2021 в 08:20 3337 0

Снимка Getty Images

Руснакът Даниил Медведев спря Новак Джокович за календарен Голям шлем, след като победи сърбина във финала на US Open с 6:4, 6:4, 6:4 и триумфира с титлата в Ню Йорк за първи път в кариерата си.

Световният номер 1 Джокович преди това беше спечелил трофеите на Откритото на Австралия, "Ролан Гарос" и "Уимбълдън" и при успех щеше да стане едва вторият тенисист в историята след Род Лейвър, който е печелил и четирите турнири от Шлема в една година, но това не се случи за негово съжаление. Със сигурност големите конкуренти на сърбина от голямата тройка в световния тенис - Роджър Федерер и Рафаел Надал, са си отдъхнали, тъй като така той не успя да вземе ключово предимство пред тях в исторически план.

"Първо трябва да кажа, че съм много нервен на тази реч. Извинявам се на феновете и на Новак, защото знаем какво искаше да постигне. Никога не съм казвал това, но ще кажа сега, че Новак е най-великият в историята на тениса. Искам да завърша речта с това, че днес е 3-годишнината от сватбата ми със съпругата ми. След полуфиналите си казах, че ако загубя мача, няма да имам време да ѝ купя подарък, така че трябваше да го спечеля", каза Медведев след успеха си.

Последните 10 шампиони от Откритото първенство на САЩ по тенис:

2021 Даниил Медведев (Русия)
2020 Доминик Тийм (Австрия)
2019 Рафаел Надал (Испания)
2018 Новак Джокович (Сърбия)
2017 Рафаел Надал (Испания)
2016 Стан Вавринка (Швейцария)
2015 Новак Джокович (Сърбия)
2014 Марин Чилич (Хърватия)
2013 Рафаел Надал (Испания)
2012 Анди Мъри (Великобритания)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови