Чилиец изхвърли Григор Димитров от турнира в Барселона

OFFNews 25 април 2019 в 18:22 2418 0

Чилийският тенисист Николас Джари изхвърли Григор Димитров в 1/8-финалите на турнира на клей в Барселона.

Мачът беше много оспорван и прекъсван заради дъжда, като изходът му беше решен след тайбрек в третия сет, но в крайна сметка Джари победи след 2:6, 6:3, 7:6 (2).

Това беше първа среща между чилиеца и Григор, който стана втората голяма звезда след Александър Зверев, който прекланя глава пред него в каталунската столица.

Следващият съперник на Джари ще бъде победителят от турнира в София Даниил Медведев, който отстрани Маккензи Макдоналд. Загубата ще донесе нов срив на Григор в ранглистата, тъй като преди година игра четвъртфинал в Барселона. 

Двубоят започна по-добре за младия чилиец, който проби подаването на българина още в откриващия гейм, но първата ни ракета върна пробива. До края на частта последваха нови два пробива на сметката на Григор, който взе категорично сета след 6:2.

Във втория Димитров отново започна разсеяно и беше наказан от съперника, който до края нямаше проблеми и възстанови равенството. При резултат 3:2 в полза на чилиеца в третия сет, срещата бе прекъсната за кратко поради дъжд.
Двамата тенисисти така и не се пробиха и логично се стигна до тайбрек. В него чилиецът беше по-солиден и затвори мача в своя полза. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови