Чехкиня и австралийка оформиха финала на Ролан Гарос при жените

OFFNews 07 юни 2019 в 15:14 2160 0

Ашли Барти и Маркета Вондрушова ще определят новата шампионка в турнира от Големия шлем "Ролан Гарос". Това стана ясно, след като на полуфиналите австралийката победи Аманда Анисимова с 6:7, 6:3, 6:3, а в същото време чехкинята се наложи над Джоана Конта със 7:5, 7:6.

Вондрушова е първата тийнейджърка с финал на Откритото първенство на Франция от 2007 година, когато това стори Ана Иванович. Барти пък стана първата австралийка с финал в Париж след Саманта Стосър през 2010.

Иначе Барти изигра много вълнуващ двубой срещу сензация в турнира – 17-годишната Аманда Анисимова. Австралийката водеше в първия сет с 5:0, но тийнейджърката направи страхотен обрат и спечели тайбрека.

След това Ашли губеше с 0:3, но взе седем поредни гейма, за да изравни резултата, а после успя да вземе третата част почти безпроблемно.

Обрати белязаха и мача между Вондрушова и Конта. И в двата сета англичанката правеше ранни пробиви и повеждаше с по 5:3 гейма, но и двата пъти допускаше съперничката и да изравни за 5:5.

В първия сет Конта не успя да се съвземе от късната серия от точки на Вондрушова и допусна загуба с 5:7, а във втория успя все пак да докара нещата до тайбрек.

В него обаче чехкинята бе много по-солидна и след като поведе с 2:0 точки, практически не допусна повече колебания и също като Барти се класира за първия си финал в турнир от "Големия шлем".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови