Болки в гърба отказаха Григор от “Ролан Гарос”

OFFNews 30 май 2021 в 21:15 2495 0

Вторият за годината турнир от Големия шлем “Ролан Гарос” завърши по кошмарен начин за най-добрия ни тенисист Григор Димитров.

Той се отказа от участие още в първия кръг, след като болки в гърба не му позволиха да продължи мача срещу американеца Маркос Гирон. Българинът спечели първите два сета с 6:2, 6:4 като показа, че между двамата има огромна разлика в класите. В третия той поведе с 5:1, като вече беше видно, че има болки в кръста, които се засилваха.

Димитров пропусна три поредни мачбола, загуби с 5:7, а при 0:3 в четвъртия сет беше принуден да се оттегли. Това се случва за втори пореден път на “мейджър“ турнир, след като през февруари това се случи и на 1/4-финала на Australian Open.

“След като съм се отказал – зле (б.р. за състоянието на гърба). Не знам какво да кажа. Разочарование, това е. Нищо друго в момента. Спорт, случва се“, коментира Димитров пред БНР малко след края на мача.
“Не знам, сега ще разбера след първите няколко дни. Надявам се да разберем къде е проблемът, защото в момента е много неприятно. Чувствам се зле, не мога да използвам почти нищо в играта си. Когато нямам най-големите си оръжия, срещу който и да играя, нямам шанс”, добави Димитров.

Димитров заработи 60 хиляди евро и 10 точки за световната ранглиста, в която заема 17-ото място. Във втория кръг съперникът му Хирон ще срещне 59-ия в света левичар Гуидо Пея (Аржентина).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!