Австралия не допусна Джокович на своя територия

OFFNews 06 януари 2022 в 00:14 4131 0

Австралийските власти анулираха визата на сръбския тенисист Новак Джокович, който пристигна вчера в Мелбърн за участие в Откритото първенство на Австралия. Само ден преди това сърбинът се похвали, че е получил право на участие по медицинско изключение.

Джокович така и не обяви категорично ваксиниран ли е, или не и така не отговори на условията за допускане до турнира. Новината, че е получил право на участие срещна сериозна реакция в Австралия и предизвика сериозно възмущение. Това в крайна сметка предреши изхода от ситуацията и то не в полза на Джокович.

"Джокович не предостави необходимите доказателства, за да изпълни условията за влизане в Австралия. В резултат на това визата му бе анулирана", се казва в изявление на австралийската гранична служба, цитирано от световните агенции.

Номер едно на световния тенис, чийто ваксинационен статут е неизвестен, получи медицинското изключение, заради което му бе позволено да участва в първия за годината турнир от Големия шлем, без да доказва, че е ваксиниран против коронавирус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови