Анди Мъри няма да участва в US Open на сингъл

OFFNews 13 август 2019 в 12:25 1496 0

Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Анди Мъри обяви, че макар да не изпитва болка, е взел решение да не участва на турнира от Големия шлем US Open на сингъл.

Британецът говори пред медиите след загубата от Ришар Гаске в първия си мач на единично. Мъри отстъпи на французина с 4:6, 4:6 в първия кръг на Мастърс турнира в Синсинати.

"Надявахме се да задържим възможността за уайлдкард за известно време, за да видим как се чувствам, евентуално да натрупам няколко мача и тренировки. Взех решението заедно с отбора.

Не исках да приемам поканата без да знам как ще се чувствам след мач. Чувствах, че трябва да бъда честен към себе си и първо да натрупам няколко мача, преди да взема такова решение.

Ако бях взел уайлдкард и след това не играя, щях да получа куп въпроси относно моята става - "защо се отказа, какво се обърка, какъв е проблемът". Истината е, че макар като цяло да се чувствах добре в края на мача днес, краката ми бяха доста тежки и това вероятно няма да се промени за няколко седмици.

Мисля, че се справих добре срещу Гаске. Имаше доста неща, които трябваше да направя по-добре, но трябва да си реалист по отношение на онова, което можеш да очакваш от себе си и начина, по който играеш и удряш топката. Ришар използва всички ъгли на корта, той е един от най-добрите в това.

Така че трябваше да се движа много и не се движех напред твърде добре. Когато правеше къси топки, аз дори не се затичвах към топката, не реагирах, и това няма нищо общо със ставата. Това зависи от мен и към края го направих няколко пъти, достигнах няколко и взех няколко точки.

Моята психологическа настройка се промени много, защото вече не чувствам болка. Преди това вечно бях притеснен - какво ще правя аз без тениса? Но всъщност, когато веднъж се отървах от блоката, осъзнах, че мога и без тениса.

Този спорт не беше най-важното нещо за мен. Това не означава, че не съм щастлив да се завърна - щастлив съм. Мислех, че ще бъда съвсем различен, но ето ме тук - разочарован от загубата, което може би е добра новина.

Ако искам да бъда отново на топ ниво, може би щеше да е странно просто да съм щастлив и да не се интересувам от резултата", каза Мъри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови