Агнешка Радванска приключи с тениса

OFFNews 15 ноември 2018 в 12:01 3322 0

Бившата номер две в световната ранглиста Агнешка Радванска сензационно обяви своето отказване от професионалния тенис.

Полякинята се оттегля от спорта заради увеличаващите се кондиционни проблеми, които влияят негативно на представянето й.

Радванска спечели общо 20 титли през кариерата си. Освен финал на Уимбълдън, тя стигна до полуфиналите на Australian Open два пъти и до четвъртфинал на Ролан Гарос.

"Искам да споделя с вас едно от най-важните решения в живота си. Днес, след 13 години състезателен тенис, реших да прекратя кариерата си. Решението не бе лесно. Благословена съм да имам толкова много скъпи спомени, включително 20 WTA титли, Шампионата в Сингапур, финал на Уимбълдън и още много други.

За нещастие, вече не съм способна да тренирам и играя по начина, който го правех преди. Тялото ми не се справя с моите очаквания. След като взех предвид здравословното си състояние и колко труден е професионалният тенис, трябваше да призная пред себе си, че не мога повече да натоварвам тялото си до лимитите, които са необходими.

Окачвам ракетата и казвам сбогом на тура, но не напускам тениса. Тенисът винаги е имал специално място в живота ми. Но сега е време за нови предизвикателства и идеи, също толкова вълнуващи, колкото тези на корта, надявам се.

През цялата си кариера давах най-доброто от себе си, за да представя родината си по най-добрия възможен начин. Надявам се моите тенис срещи да са ви доставяли радост и позитивни емоции.

Вашата подкрепа, топли думи и вяра бяха с мен във всеки един двубой. Благодаря ви и за безсънните нощи пред телевизора и за всички награди от феновете – това бе най-ценното доказателство за моята здрава работа и истинска чест за мен", каза Радванска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови