90 победи на Ролан Гарос не стигат, Надал е жаден за още успехи

OFFNews 03 юни 2019 в 15:38 2659 0

Снимка Instagram: Rafa Nadal

Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал остана доволен от победата си над Хуан Игнасио Лондеро в четвъртия кръг на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос".

Това е 90-и успех в кариерата на Матадора в надпреварата в Париж. От големите имена в тениса единствено Роджър Федерер на Откритото първенство на Австралия и Уимбълдън, както и Джими Конърс на US Open могат да се похвалят с подобно постижение.

"Беше много ветровито на корта, така че беше наистина трудно да се хване някакъв ритъм. Мисля, че се справих обаче добре в тези условия.

Лондеро е опасен тенисист, постоянно се опитваше да ме притиска. Действа агресивно на корта, добър противник е. При това положение аз съм още по-доволен от победата си над него.

Да, 90-те победи на "Ролан Гарос" са един наистина невероятен резултат за мен. Не знам какво ще се случи нататък, но полагам максимални усилия да играя на ниво.

Мнозина смятат, че никой след мен няма да спечели 11 пъти този турнир. Аз съм просто обикновен човек и давам каквото мога от себе си на корта", каза Надал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови