Заради пандемията от COVID-19 съдът отложи за май делото на Лютви Местан

OFFNews 05 април 2021 в 14:52 1879 0

Заради пандемията от COVID-19 Окръжният съд в Кърджали отложи за средата на май делото срещу Лютви Местан за катастрофата, при която загина бебето Ахмед.

Днес и утре трябваше да бъдат разпитани и изслушани свидетели на инцидента.

В началото на януари прокуратурата отново даде на съд лидера на ДОСТ и 33-годишния Юсеин Ахмед, баща на загиналото при инцидента на 14 април 2019 г. дете. 

Според държавното обвинение Местан е нарушил правилата за движение по пътищата, като не се е съобразил с предимството на другата кола и не е спрял на знак "Стоп". 

Бащата на починалото също не е спазил правилата - карал е с превишена скорост, пресякъл е "остров" на главен път и не е осигурил безопасно пътуване на детето си, като не е поставил колан на задната седалка на БМВ-то. В резултат на това се е стигнало до гибелта на бебето.

Обвинителният акт срещу двамата бе внесен в Окръжния съд в Кърджали през юли 2020 г. Първо магистратите от Кърджали, а после и колегите им от апелативния съд в Пловдив върнаха делото за отстраняване на процесуални нарушения, свързани с правата на пострадалите – майката и братчето на загиналото дете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови