Задържаният за убийството в ''Бояна'' е пребил жертвата си още през 2015 г.

Прокуратурата нападна МВР, че получавала информация от медиите

OFFNews 14 юли 2021 в 17:02 5162 0

Снимка ПРБ

Има задържан за убийството на жена в столичния квартал в Бояна. Мъжът е на 57 години е и пребил жертвата си още през 2015 г., става ясно от прессъобщение на прокуратурата. 

Вчера следобед възрастната жена беше ударена с каменна плоча в главата, докато седи на пейка в парка. Вследствие на удара нападнатата е починала на място. 

Мъжът с инициали Х.Х. е осъждан три пъти - за нанасяне на средна телесна повреда, за убийство при самозащита и за шофиране след употреба на алкохол. Той е задържан за 72 часа, като предстои да бъде внесено искане за удължаване мярката му на задържане под стража. 

Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено убийство на 63-годишната Е.Т. 

Междувременно от държавното обвинение се оплакаха, че получават информация за убийството от медиите. "Проведени са множеството разговори със СДВР за докладване на материалите за вече образуваното наказателно производство с оглед определяне на наблюдаващ прокурор, който да осъществява ръководство и надзор върху действията по разследването", пишат от прокуратурата.

Оттам допълват и че материалите по делото са били докладвани в Софийската градска прокуратура след 13 ч. днес, "т.е. 22 часа след убийството".

Установено е, че не са били извършени редица действия по разследването - не са иззети записите камерите, не е извършено разпознаване на задържаното лице от свидетел – очевидец, не е била приета по съответния законов ред от вещото лице назначената съдебномедицинска експертиза.

"Изискани са записи от камерите за видеонаблюдение, назначени са експертизи – видеотехническа, биологична, дактилоскопична, разпитани са множество свидетели", пишат още от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови