Викторио Александров призна, че е убил приятелката и детето си

OFFNews 19 януари 2021 в 15:01 2584 0

Подсъдимият за убийството на приятелката си Дарина и детето си Никол Викторио Александров се призна за виновен. Съдът ще прочете присъдата му утре.

Бившият охранител заяви пред съдебния състав, че признава вината си и се разкайва за стореното.

Прокуратурата поиска за него най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна. Такова бе и искането на близките на починалите.

Защитниците му пък смятат, че по случая има серия смекчаващи вината обстоятелства, като чистото му съдебно минало, психичните му проблеми и искреното му съжаление за извършеното.

Драмата се разиграва през 2018 г. в столичния квартал „Надежда“, когато Александров застреля жената, с която живеел на семейни начала, след което избяга с такси, преди да убие детето си и да бъде арестуван.

28-годишният Викторио заяви тогава пред съда, че не помни какво се е случило, осъзнава го и не може да повярва, че е извършил такова тежко престъпление. Според показанията му той не помни убийството на приятелката си и на детето, помни само как е бягал с детето по стълбите, а след това как са бягали в парка. Той обясни, че се скарали с Дарина за фамилното име на дъщеря им Никол. Майката на Дарина не искала детето им да носи неговото име, а фамилията на майка си - Министерска.

За мотива да убие приятелката си Викторио Александров обясни, че се чувствал пренебрегнат във връзката им, отношенията им охладнели, вече не се обръщала към него с мили думи.

Близките на убитата жена твърдяха, че Дарина е била обект на системен тормоз и следене и не е подала сигнал в полицията от страх от приятеля си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови