Цацаров иска Полфрийман да бъде върнат в затвора

OFFNews 24 септември 2019 в 18:44 4308 4

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска Върховният касационен съд да възобнови производството по условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман и да отмени съдебния акт на Софийски апелативен съд.

Днес до главния прокурор е постъпила молба от Аксения и Христо Монови – родители на убития Андрей Монов, за внасяне на искане до Върховния касационен съд за възобновяване на производството.

"Изложени са съображения за наличие на правна възможност съдебният акт на Апелативен съд София да бъде проверен по реда на възобновяването, независимо от това, че е озаглавен „определение“, а не „решение“, както и този акт е постановен от незаконен състав. Приложено е копие от преводно нареждане от 12.06.2012г. за заплатена държавна такса от „Български хелзинкски комитет“ за регистрация на сдружение с нестопанска цел в полза на Джок Полфрийман" - съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Председателят на състава двукратно е бил награждаван от БХК като "Човек на годината" в организираната от тази неправителствена организация класация. Съдията - докладчик - съдия Иванова, е била съавтор в годишния доклад за 2016 г. на БХК. Тези лични отношения е трябвало да бъдат заявени от съдиите, трябвало е да се самоотведат, доколкото те по този начин са показвали и съпричастност към идеята на неправителствената организация. Фактът, че не са предприели необходимите действия поставя под съмнение законността на съдебния акт, защото всички граждани имат право да получат безпристрастно правосъдие, заяви на брифинг Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор Сотир Цацаров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12130

4

ds

25.09 2019 в 10:34

вола рие, на гърба му пада

6023

3

proneed

24.09 2019 в 22:29

Наистина ли Полфрийман е осъден без доказателства и без мотив? Наистина ли записите са изчезнали?

7568

2

Tabadatko

24.09 2019 в 20:43

Когато неграмотни тролове като тебе изчезнат от територията на България.