Шофьорът, който блъсна коли в София, карал без книжка

OFFNews 22 юли 2018 в 18:42 2736 0

Шофьорът, който блъсна коли в София, карал без книжка

Шофьорът, който помете 11 автомобила в София, карал без книжка. На 19 юли в столичния ж.к. "Надежда" Иво Нацев направи няколко катастрофи и за това днес прокуратурата поиска от съда да остави мъжа за постоянно в ареста. 

"От 1994 година карам кола, нямам книжка, виновен съм", заявил Нацев пред съда, цитиран от "24 часа".

По време на съдебното заседание стана ясно, че той е карал таксито на ремонт и не е бил на работа. 

Според обвинението Нацев първо ударил отзад една кола, минал на червен светофар и последователно се блъснал в още 10 коли, като накрая колата му спряла в микробус.

Преди това той бягал от полицейски патрул. След сблъсъка с микробуса, Нацев вече бил хванат натясно и полицаите го поканили да даде проби за кръв и урина. Той отказал и ударил единия от униформените в гърдите. Изкрещял да го оставят намира.

Свидетелка, която карала блъсната от Нацев кола, разказала, че той лъхал на алкохол. Експертизата, за това дали е бил пиян, все още не е готова.

"Спуках гума. Какво да направя, случва се", защити се Нацев и отрече да е посягал на полицай.

Според съдия Николай Урумов обаче доказателства за това, че той е предизвикал тежкия инцидент има. Заради това и заради поведението му след случката, магистратът го остави зад решетките. Съдията посочи, че прокуратурата може да повдигне обвинения на шофьора и за хулиганство, и за каране в нетрезво състояние.

Само ден след този инцидент при гонка с полицията друг шофьор блъсна седем автомобила, като не успя да подобри рекорда на Нацев. От МВР съобщиха, че е задържан 27-годишен мъж, който не се подчинил на подаден сигнал от униформени полицаи в района на ул. „Кирил Драганов“ и „Калотина“. След като избягал той успял да блъсне 7 паркирани автомобила, но по-късно бил арестуван. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови