Рецидивист отива на съд за грабеж на 64-годишна жена

OFFNews 06 януари 2021 в 12:31 1291 0

Рецидивист се изправя пред съда заради грабеж на жена от град Рила, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемият и негов приятел били чести посетители на казина и игрални зали в Благоевград и съчетавали пътуванията с превоз на пътници от Рила до Благоевград срещу заплащане. 

Хазартът обаче обикновено ги оставял без пари и се наложило да търсят алтернативни начини за печалба. Двамата били наясно, че в Рила и околните села живеят доста самотни възрастни хора, от които лесно могат да откраднат пари, накити и други движими вещи. За да не бъдат разпознати, си купили черни шапки, които пригодили за прикриване на лицата. 

В началото на 2019 г. двамата нагледали обстановката и набелязали жертви. И през нощта на 5 март успели да отмъкнат вещи за 2815 лв., докато собственикът на имота отсъствал. За тази кражба било образувано досъдебно производство в районната прокуратура. Но ортаците добили увереност, че лесно могат да спечелят от грабежи. Следващата им жертва се оказала 64-годишна жителка на Рила, за която разбрали, че разполага с голяма парична сума, държана в празни стекове от цигари.

Около 3 часа през нощта на 11 март грабителите паркирали пред дома й, сложили шапките на лицата и ръкавици и се покатерили на покрива. Открили стопанката в спалнята на първия етаж, която се събудила и се развикала. Рецидивистът й се нахвърлил и започнал да я бие.

В чантата на жената двамата открили 250 лв., а от кутия за бижута – златни накити. Взели ги и избягали. След няколко неуспешни опита в Петрич и Благоевград да заложат бижутата все пак успели да получат за тях 900 лв.

Междувременно пострадалата подала сигнал и грабителите били установени. Приятелят на рецидивиста върнал парите и наказателното производство срещу него е приключило след споразумение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови