Прокуратурата се самосезира за новите снимки от спалнята на Борисов

OFFNews 10 ноември 2021 в 11:49 5109 5

Прокуратурата се самосезира за новите снимки от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

В лаконично прессъобщение Софийска градска прокуратура съобщи, че се е самосезирала "във връзка с публикация в интернет сайт, придружена със снимков материал". В съобщението не е казано в прав текст кой е на фотосите, нито кой е сайтът, но OFFNews получи неофициално потвърждение.

Христо Иванов сезира Гешев за новите снимки на Борисов (обновена)

Вчера, само 5 дни преди президентските и парламентарните избори, бе изпратена до медии нова порция от 5 снимки, които изглежда са от спалнята на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. На две от тях се вижда полугол спящ човек, по всяка вероятност Борисов. Другите три са на нощното шкафче, но без човека в кадъра. Две от тези три снимки са на шкафчето са с отворено чекмедже с пачки евро.

Борисов за снимките: Занимават се с глупости - чекмеджета, секс, монтажи

Проверката е по чл. 145 от Закона за съдебната власт. Той предвижда, че прокурорът може да призовава граждани или упълномощени представители на юридически лица, като при неявяването им без уважителни причини може да разпореди принудително довеждане. А също и да изпраща материалите на компетентния орган, когато установи, че има основание за търсене на отговорност или за прилагане на принудителни административни мерки, които не може да осъществи лично.

За резултатите от проверката обществеността ще бъде своевременно информирана, уверяват от СГП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови