Прокуратурата: Обвиненият за пране на пари за Хемус каза конкретни имена

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2021 в 19:59 14337 0

По време на днешния разпит Борислав Колев - обвиняемият за изпиране на над 53 млн. лв., предназначени за ЛОТ-5 от автомагистрала „Хемус“, е дал "дълги и подробни обяснения" и е посочил "конкретни лица, които имат отношение към евентуално извършеното престъпление". Имената на тези лица не са публично известни.

Това съобщиха във вторник вечерта от пресцентъра на прокуратурата, след като Колев беше разпитан от двама прокурори в СГП, разследващ полицай от ГДБОП и в присъствието на главния прокурор Иван Гешев. По-рано днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков се срещна с Колев.

Обвиняемият е изразил желание наказателното производство спрямо него да бъде прекратено, да отпадне процесуалното му качество на обвиняем и да не му бъде търсена наказателна отговорност, съобщават от държавното обвинение. Разпитът е записан на видео.

Днес Софийският апелативен съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Борислав Колев. 

"По преценка на наблюдаващите прокурори ще бъде направено искане за провеждане на разпит на обвиняемия пред съдия по реда на чл. 222 от НПК. Предстои да бъдат дадени подробни указания от наблюдаващите прокурори за събиране на допълнителни доказателства чрез разпити на свидетели, както и чрез всички други необходими процесуално-следствени действия за разкриване на обективната истина", съобщават още от пресцентъра на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови