Печатницата с фалшивите пари е била на територията на Висшето транспортно училище

OFFNews 16 март 2021 в 16:38 8557 0

Разкритата печатница за фалшиви долари и евро е на територията на Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков". Това стана ясно на брифинг на ректора проф. Даниела Тодорова. 

По-рано днес от прокуратурата и МВР беше съобщено, че са хванали фалшиви долари и евро, печатани на територията на столичен университет. Иззети са около 4 млн. щатски долари и 3,6 млн. евро. 

Ректорът обаче твърди, че университетът няма нищо общо със случая - печатницата е отделно дружество, което е наемател на ВУЗ-а. Имената са едни и същи - "Тодор Каблешков". 

Нямаме официална информация дали точно това дружество е печатало фалшивите пари, твърди още Тодорова. 

По думите на ректора тази сутрин към 10 ч. СДВР са направили проверка, като ръководството на ВУЗ-а е оказало пълно съдействие. 

От полицията са искали информация дали задържаният мъж има договор с училището. Тодорова категорично отрече това. "Печатницата не е към нас, а към дружеството, което е самостоятелен обект", обясни отново тя. 

Главният юрисконсулт на транспортното училище Жана Иванова е била поемно лице и на "протокола, който е подписала, нищо не е намерено и иззето от университета". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови