Окончателно: Бенчо Бенчев ще напуска страната за лечение, когато поиска

OFFNews 18 март 2021 в 10:33 3560 0

Подсъдимият за укривателството на несебърския бос Митьо Очите - Бенчо Бенчев, може да напуска страната, когато пожелае.

Бургаският окръжен съд прие, че първоинстанционния районен съд е положил всички необходими и достатъчни усилия за изясняване обстоятелствата по делото и е направил обоснови изводи за фактическата обстановка. Приел е, че е основателно искането на защитниците и подсъдимия за разрешаване Бенчев да напуска България за лечение.

Съдът приема, че подсъдимият е показал безупречно поведение, като не е бил причина за отлагане на делото и несъобразяване с предходните определения на съда, с които временно му е било разрешавано да напуска пределите на държавата.

Взет под внимание е и фактът, че спрямо Бенчо Бенчев е налочена парична гаранция от 50 000 лв., която е достатъчно тежка за престъплението, за което е обвинен, и която постига целите на мярката за неотклонение.

По тази причина съдът е приел, че мярката за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на Република България" е излишна предвид процесуалното поведение на подсъдимия, както и нуждата от лечение и правото му да избере къде да бъде лекуван. Не на последно място е взето предвид и това, че мярката създава допълнителни физически и психологически травми на подсъдимия и към настоящия момент е вече неадекватна и неоправдана.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови