Митьо Очите обвинен, че събирал по 150 лева 'такса спокойстие' за всяко погребение в Бургаско

Притеснен съм само за здравето си, каза Желязков

OFFNews 16 февруари 2019 в 15:31 8718 2

Единственото, за което се притеснявам, е здравето ми. Обвиненията към мен са несериозни. Сега обвиняват и дъщеря ми, как може такова нещо? Тя е майка.

Това коментира задържаният в Турция Димитър Желязков - Митьо Очите, който на 15 февруари бе екстрадиран по молба на българските власти с полет от Истанбул. Днес съдът гледа мярката му за неотклонение. Обвинението срещу него е за ръководене на престъпна група.

Желязков каза, че здравословното му състояние е влошено, в Турция всъщност отишъл на лекар и дори бил опериран там. По думите му, преди да замине зад граница не се явил пред българския съд, защото не бил получил призовка.

Арестантът е с 98% инвалидност от ТЕЛК, съобщи неговият адвокат Илиян Василев на заседанието на Специализирания наказателен съд. Самото заседание бе отложено за 17:30 ч., след като Желязков обяви, че кърви и се наложи на място да бъде повикана Спешна помощ. Прокуратурата, от своя страна, твърди, че снощи той е бил прегледан в ареста.

Прокурорът Калин Близнаков обяви, че Димитър Желязков е обвиняем заради това, че е завладял целия погребален бизнес в област Бургас, а престъпната група, за чийто тартор е сочен той, се занимавала с палежи, разпространение на наркотици, нанасяне на леки и тежки телесни повреди, изнудвания, принуда за плащане на "такса спокойствие" на търговци в Бургас, Слънчев бряг и Ямбол. В продължение на 3 години от погребалните агенции е събирана "такса спокойствие" по 150 лева на погребение.

В крайна сметка Специализираният наказателен съд остави Митьо Очите в ареста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

2

ELPIDA

19.02 2019 в 23:16

Присъда-Доживотна! Без право на замяна!

5300

1

квазимодо

16.02 2019 в 22:56

Какъв точно е тоя измет , че една цяла държава да се занимава с него. Има ли изобщо здрав арестант - всичката измет окуцява, оглушава, развиват бъбречни кризи, епилепсия, амнезия . Бах ти прокурорите, бах ти съдиите, бах ти нещастните нормални, дето не са престъпници или гешефтари или дилъри или точещи фондове или производители на незаконни цигари и алкохол или печелещи държавни поръчки. Ама наистина южна Тракия да ни бяха върнали, по-малко шум ще се вдига от журналята нещастна, дето раздува балони от всичко. Заключете го най-сетне за 20 години та да си почине това изтерзано общество.