Мъж, убил съселянин с нож, е предаден на съд

OFFNews 31 декември 2021 в 10:35 931 0

Окръжна прокуратура – Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу 67-годишния Н.Н., привлечен към наказателна отговорност за убийство. Деянието е извършено от него по особено мъчителен начин и жестокост. 

Обвиняемият Н.Н. живее в с. Громшин, област Монтана. Мъжът бил в обтегнати отношения с неговия роднина Л.С. от същото село.

На 24.02.2021 г., пред търговски обект в центъра на населеното място, между двамата отново станало спречкване. Л.С. извадил газ-сигнално оръжие – пистолет, и го насочил към обвиняемия. От разстояние произвел три изстрела към него, след което последвало сбиване. Свидетели на инцидента се намесили, като успели да ги разделят един от друг.

Междувременно Н.Н. взел от автомобила си нож и последвал Л.С. Настигнал го и му нанесъл удар с острието на хладното оръжие в областта на гърба. Дори и след падането на пострадалия обвиняемият продължил да му причинява наранявания с ножа по различни части на тялото. Веднага след това се качил в автомобила си и отпътувал.

Пристигналата след подаден сигнал оперативно-следствената група извършила оглед на местопроизшествието. Трупът на Л.С. бил откаран за аутопсия.

Според заключението на съдебномедицинската експертиза, непосредствена причина за настъпилата смърт на пострадалия е острата вътрешна и външна кръвозагуба, вследствие на прободно-порезните наранявания.

Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови