Кристиян Николов остава в ареста въпреки обещанието да съдейства на правосъдието

OFFNews 08 януари 2021 в 13:05 3396 1

Софийският градски съд остави в ареста Кристиян Николов, който е обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков. Катастрофата стана по Великден миналата година, а пробата показа, че 23-годишният младеж е карал под въздействието на три наркотика. 

"Искам да ви уверя, че ще окажа съдействие в този процес", заяви пред съдебния състав Кристиян. На няколко пъти той настоя мярката му да бъде променена в по-лека - домашен арест, но магистратите не са съгласни.

"Моля да бъдете обективни и да намалите мярката ми, която е в услуга на прокуратурата, а не на правосъдието. Моля да ми бъде наложена мярка домашен арест", призова Кристиян.

Адвокатът му Любомир Таков припомни, че Николов няма никакви предишни криминални прояви. Бил студент в Германия и в настоящата ситуация се държал изключително отговорно, като настоявал да присъства на всички заседания по делото срещу него.

Съдия Веселина Ставрева обаче посочи в определението си, че Николов няма опасност да се укрие или да повлияе на свидетели, както и да унищожи доказателства, но може да извърши друго подобно престъпление, ако не бъде задържан в ареста.

Навръх Великден 2020 г. джипът, управляван от Кристиян, връхлетя автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чакал в колата си на червен светофар. Съдебната експертиза показа, че Николов е шофирал с 99 км/ч при разрешени 50. Освен това е употребил коктейл от наркотични вещества, Николов седнал зад волана под влиянието на няколко упойващи вещества.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови