Комисията Цацаров търси над 1 млн. лв. от ректор на университет във Варна

OFFNews 15 септември 2021 в 12:18 2847 0

Антикорупционната комисия на Сотир Цацаров е предявила иск срещу ректора по финансите и материалната база на Икономическия университет във Варна Стоян Стоянов за 1 361 566, 30 лв.

Стоянов е пропуснал да подаде имуществена декларация по ЗПКОНПИ като човек на висша публична длъжност, което е довело до пълна имуществена проверка. Стойността на исковата молба е равна на установеното несъответствие между имущество и доходи.

От бившия изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов се търси сумата от 174 492,11 лв. пред Окръжен съд-Ямбол. Той е с обвинение от прокуратурата за умишлена безстопанственост, от която е настъпила щета за фонда.

В Софийски градски съд се внася искова молба срещу Теодора Симеонова за 430 784,29 лв. и отнемане в полза на държавата на два недвижими имота и 2 моторни превозни средства. Симеонова е обвинена от прокуратурата, че е помагала при изплащане на крупна парична сума по банков път на лице, което не е титуляр по сметка.

КПКОНПИ претендира за 131 761, 49 лв., 5 недвижими имота и 4 МПС от Георги Иванов, обвинен, че като представител на държавно предприятие се е предложил за посредник при набавяне на документи за процедура по обществена поръчка, за да може конкретната фирма да получи одобрение.

В Окръжен съд – Варна се внася иск срещу Румен Славев на стойност 120 967.50 лв. Той е обвиняем за измама, представяйки се за служител на фирма, чийто продукти е следвало да бъдат предварително заплатени. Въпреки извършените парични преводи, продукти не са били доставени. Нанесена е вреда в особено големи размери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови