Йоско излежал над две години от присъдата си в болница

OFFNews 22 юни 2016 в 09:05 11756 10

Снимка бТВ

Осъденият за смъртта на двама души при катастрофа и криминално проявен Йосиф Йосифов – Йоско е изтърпял две години и половина от 6-годишното си наказание в столичната частна болница „Токуда”. 

След сигнал от екип на бТВ затворникът е върнат в общежитието в Казичене, а Министерството на правосъдието започна проверка. Йоско е разследван за разпространение на наркотичи, оръжие, трафик на проститутки, името му е замесвано и в политически скандали.

На 2 март 2011 г. Йосифов с 2,6 промила алкохол в кръвта се блъсна с бронирания си джип със 180 км/ч в бус, уби двама души. При катастрофата бяха ранени още двама. 

Йоско първо е осъден на 8 години затвор, следващата инстанция намалява присъдата му на 6 години и се произнася да я излежи в затворническите общежития от открит тип в Казичене. 

От първия си ден в затвора през лятото на 2013 г. обаче Йоско е в болницата за лишени от свобода. Върнат е за 2 месеца в Казичене, след което се оказва в "Токуда". Лечението му продължава до април тази година, когато отново е върнат в Казичане след разследването на бТВ. 

Към настоящия момент лицето е в затворническото общежитие в Казичене, каза зам.-министърът на правосъдието Красимира Филипова по бТВ. По думите й във ведомството разбрали за необичайния случай с Йоско, след като станало ясно, че в Казичене надзирателите са в намален състав – един винаги трябвало да дежури в „Токуда”.

„Независимо от здравословното състояние на един човек, няма как той две години и повече да е извън мястото, където му е разпоредено да си изтърпява наказанието”, подчерта Филипова. По думите й изпращането във външно здравно заведение става с подпис на директора на затвора. Лекуващият лекар на Йосифов първоначално излязъл със заключение, че рехабилитацията може да се извършва и амбулаторно т.е. да бъде конвоиран до болницата за процедури. Няколко дни по-късно променил мнението си – Йоско трябвало да е за постоянно в лечебното заведение.

Филипова посочи, че е разпоредила проверка по случая и са установени сериозни нарушения, за които ще отговарят няколко лица. Тя призна, че се разследва и евентуално наличие на корупционни практики. Лекарят е даден на агенцията за медицински одит.

Ще се проверява дали документите отговарят на истината и осъденият наистина не е напускал лечебното заведение. Зам.-министърът посочи, че Йоско си е плащал престоя и медицинските дейности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

9

Кенефистански истории...

25665

8

Victimized

22.06 2016 в 18:10

Не ти ли писна ве чесън ? Не ти ли писна да обясняваш кой знае и кой не знае какво е правова държава ? Понеже по всичко личи , че тези които не го разбират са съдиите и прокурорите , заедно с цялата престъпна сволоч в парламента . Няма нормален човек на тази територия които да не иска малко повече ред . Даже някой сме доста далеч от демократичната идея , като причината за това е хаоса който съпровожда тази гнила идея . Където има капитализъм и демокрация има и организирана престъпност , тя е част от нея . Не вярвам в Северна Корея или Иран да си имат по някой Митьо очите . Не ми давай за пример Русия , дето половината държава е собственост на западни капиталисти или Китай дето са най-големите капиталисти .....

25665

6

Victimized

22.06 2016 в 17:45

До кога , освидетелствани престъпници ще лежат в "Затворнически общежития" ? Та там сигурността за влизане и излизане е по-слаба от някой общежития на гимназии . Това е подигравка ....

29217

5

Лопе де Вега

22.06 2016 в 17:30

Непременно трябва да се провери дали наистина си е плащал пребиваването в болницата. Щото на мен много не ми се вярва. По-вероятно ми се види Здравната каса да е намерила от някъде пари да го храни ДВЕ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА! И каква е тая болест да те държи толкова време в болница. Лекарите, замесени в далаверата са не за медицински одит, а направо за затвора. Това трябва някак да спре. Всеки осъден убиец ляга болен и си живее живота, докато изтече и без това жалката му присъда. Това не е правова държава. А оная кифла в МВР-то чака някой да и се обади и да и каже, че има престъпност. Ебах ти и държавата!

С Бойко и дружината му - към светлите върхове на благоденствието!

Поздрав!

12214

4

Човек

22.06 2016 в 14:02

Убил двама души...Какви пансиони? Какви болници? Какви 6 години? Вие в съда сте за растрел бе..

13709

1

Маргарит

22.06 2016 в 09:33

Ма как. Вдигнал е кръвно от толкова тежка присъда. Трябва да се грижим за здравето на лишените от свобода.