Иванчева и Петрова: Невинни сме, арестът е съвременен концлагер

OFFNews 14 септември 2018 в 21:40 6715 0

Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова обявиха, че са невинни, и посочиха, че арестът за тях е Адът, като се оплакаха и от психически и физически тормоз. 

Те са обвинени за подкуп в особено големи размери, взет чрез изнудване чрез злоупотреба със служебно положение.

„Арестът е много по-тежък и вредящ, отколкото самият затвор, колкото и странно да звучи. 23 часа стоим на аварийно осветление, затворени на аварийно осветление, това просто е кошмар”, разказа Иванчева в интервю за bTV.

Петрова пък сравни ареста със съвременен концлагер. „Вероятно сте гледали филми за концлагерите, неслучайно казвам, че това е съвременен концлагер", каза тя.

Двете са категорични, че прокуратурата е благосклонна към бизнесмена Александър Ваклин, който подаде сигнала за подкуп срещу тях. 

„Това твърдение на г-н Ваклин е отявлена лъжа.(…) Че му е поискано от наше име подкуп, дари, пари, каквото и да е!”, заяви Иванчева.

На въпрос кой стои зад обвинението Иванчева посочи: "Това е офанзива на група строители, които не са съгласни, че ние спазваме правилата за строителството и една група строители, които са свикнали да си плащат напред и да получават услуги, но в нашия район няма такива неща. Ние не правим така по принцип".

Иванчева е категорична, че не вярва на прокуратурата и на следователите, но все пак има вяра в правосъдната система и се надява на добър край.

„Надявам се да е вярна поговорката, че всичко, което не ни убива, ни прави по-силни. Засега не са ни убили. Това е защото имаше включително и физически тормоз върху нас, не само психически. Все още се страхувам да кажа, защото не съм изведена от тази среда”, коментира Биляна Петрова, като отказа да назове конкретни лица, които да са им оказвали тормоз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови