Хванаха двама криминално проявени с амфетамини

OFFNews 09 март 2021 в 16:56 1497 0

Двама мъже са задържани за наркотици при специализирана операция на служители от Главната дирекция „Национална полиция“, проведена на 8 март в столичния квартал „Орландовци“, съобщиха от МВР.

Двамата мъже - 53-годишен от Радомир и 40-годишен от Бухово, са били хванати при опит за попупко-продажбата на 1 кг амфетамин. Те са с криминално минало и са осъждани за различни престъпления - радомирецът за разпространение на акцизни стоки без бандерол, а другият за хулиганство и принуда.

В хода на разследването било установено, че радомирецът е получил амфетамина от мъжа от Бухово. При обиска от „клиента“ са иззети 1 килограм от дрогата – пресовки. На адрес в столицата, ползван от 40-годишния, и в две негови коли са открити амфетамин с тегло 1, 764 кг, химически вещества и технически средства за производство на наркотични вещества. На адрес в Радомир, обитаван от 53-годишния мъж, са открити 657 грама суха тревиста маса (канабис), 19 грама амфетамин и малко количество MDMA, електронна везна и сумата от 18 031 лева.

Двамата мъже са задържани за 72 часа и са привлечени под обвинение. Предстои да бъде внесено искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Софийския градски съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови