Членове на ВСС информират "онлайн" премиера за дебатите по "Яневагейт"

OFFNews 14 януари 2016 в 13:03 8892 12

Снимка Нова тв

Членове на Висшия съдебен съвет информират онлайн премиера Бойко Борисов за това как вървят дебатите по скандала "Яневагейт". Това стана ясно от думите на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

Панов прекъсна заседанието на ВСС, за да прочете СМС с текст: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа на двете каки. Не го приехме".

След това членовете на ВСС излязоха в почивка. Панов твърди, че е получил СМС от номера на премиера в 12.14 ч. 

По време на дебата Панов постави въпроси, които не са изяснени в хода на проверката – разговорите по Вайбър, дали е канен градският прокурор Христо Динев, който също бе споменат в разговорите, дали е отправена покана до премиера Борисов, тъй като неговото име често се споменаваше в разговорите. И предложи да отправи такава покана, пък министър-председателят ако реши ще се яви, уточнява "Правен свят". Панов смята, че дори да има манипулация по записите, това не означава, че не са автентични.

Вчера стана ясно, че Етичната комисия при ВСС ще предложи проверката по скандала "Яневагейт" да бъде прекратена, защото в нея не са установени нарушения. От разговорите на "двете каки", както премиерът Борисов ги нарече, стана ясно, че премиерът има свой човек във ВСС. 

Според членовете на Етичната комисия Владимира Янева и Румяна Ченалова, както и всички споменати от тях членове на съвета - Ясен Тодоров, Димитър Узунов и Милка Итова, не са извършили нарушения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!