Ало измамници направиха удар за 150 000 лв. Групата действала у нас и в Румъния

OFFNews 11 декември 2020 в 14:24 3277 1

Шестима са обвинени за участие в организирана престъпна група за телефонни измами. Групата е действала почти 2 г. в България и Румъния, обявиха от Специализираната прокуратура и МВР. Измамите са за около 150 000 лв., но към тях се прибавят и бижута. Най-големият удар е за 30 000 лв.

Обажданията до български граждани са ставали от румънски мобилните карти. До момента са събрани данни за осем пострадали.

Временният шеф на спецпрокуратурата Валентина Маджарова обясни, че шестимата "упражняват професията измамник - не са трудово ангажирани, а очевидно водят начин на живот над средния за страната, живеят в луксозно обзаведени жилища и карат скъпи автомобили".

Схемата е познатата - обаждане от името на орган на реда. Това, коментира прокурор Маджарова, удря по авторитета на полицията, като действията на групата са с висока обществена опасност.

Директорът на националната полиция Николай Хаджиев призова българските граждани да не се доверяват на случайни хора по време на празниците и в условия на пандемия. И акцентира никога и под никакъв предлог да не се предават парични суми, накити, скъпоценности, защото това е начинът по който работят телефонните измамници.

Маджарова обаче беше категорична, че и броят на жертвите, и броят на задържаните ще се увеличи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови