39-годишен се изправя пред съда за жестокото убийство на жена си

OFFNews 17 декември 2020 в 13:10 2262 0

39-годишен мъж отива на съд за умишлено убийството на жената, с която живеел, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. За такова престъпление законът предвижда затвор.

Обвиняемият живеел на семейни начала с Д.С. в с. Гложене, заедно с двете им малолетни деца – 10-годишен син и 7-годишна дъщеря. Мъжът работел на различни места, включително и в чужбина.

През април 2019 г. той се прибрал от Великобритания и започнал работа в Елин Пелин. От време на време се прибирал при семейството си в селото. Имал съмнения, че жената му изневерява, които споделил с братовчед си. Това била причина и за семейни скандали.

Жената пък споделила с приятелка, че атмосферата вкъщи е нетърпима и иска да се раздели с бащата на децата си. 

Вечерта на 8 юли 2019 г. двете жени се срещнали в кафене в с. Гложене. По време на разговора Д.С. казала, че мъжът й заминал за Елин Пелин. Споделила на приятелката си, че той разбрал за връзката й с друг, като влязъл в профила й в социалната мрежа Facebook.

През нощта мъжът се върнал ненадейно. Входната врата на къщата била заключена, но тъй демонтирал комарник и нахлул в дома си. По това време Д.С. и синът им били будни, а дъщеря им спяла.

Обвиняемият взел нож и се нахвърлил върху жена си. Момчето, станало свидетел на това, се опитало да ги разтърве, но не успяло. Майка му го изпратила да викне съседите на помощ. Детето излязло, а през това време обвиняемият нанесъл с нож множество удари на жена си.

Изплашен и плачейки, синът им изтичал до съседната къща и помолил да извикат полиция, тъй като „баща му души майка му“. Обвиняемият бил открит в кухнята до лежащата на пода жена в опит за самонараняване, като наоколо имало кръв. Той извадил ножа от корема си пред пристигнали на място свидетели. При опит да му бъде оказана помощ, отправил заплахи.

Извиканият на място екип на спешна помощ констатирал смъртта на пострадалата жена.

От изготвената съдебномедицинската експертиза е видно, че на жената са причинени множество прободно-порезни наранявания в областта на гръдния кош и корема, с проникване в гръдната и коремна кухина и засягане на вътрешни органи, както и повърхностни наранявания в областта на шията и горен крайник. По тялото имало охлузвания, кръвонасядания на лицето, мозъчен оток.

Обвиняемият също имал рани от самонараняване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови