10 години по-късно: Делото "Алабин" тръгна с фалстарт, обвиняем изчезна

OFFNews 07 юли 2016 в 12:35 8055 2

10 години по-късно: Делото

Снимка БГНЕС, архив

С 10 години закъснение в четвъртък Софийският градски съд даде ход на делото за сградата убиец на столичната ул. "Алабин". При инцидента 19 септември 2006 година, по време на строително-ремонтни дейности, 5-етажната постройка в центъра на София рухна и премаза две момичета, които в този момент преминавали с автомобила си. 

26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова загинаха на място, а 10 години по-късно виновни за смъртта им все още няма.

Делото веднъж беше прекратено и възобновено повторно. Обвиняеми по делото са четирима души - собственикът на сградата Георги Кирчев, инж. Петър Петров, който е трябвало да контролира ремонта на сградата, Николай Симеонов – управител на „АЗ – архитектура и изпълнение” и Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти. Днес обаче Антонов не се яви в залата, тъй като не бил открит на адреса за призоваване. Бившата му съпруга заявила на органите на съда, че той не живее на адреса от 10 години. 

Ако вината на четиримата бъде доказана, те може да получат до 15 години затвор. 

Причина за отлагане на делото днес беше искането на един от частните обвинители да получи служебен адвокат. Съдът отложи делото за октомври, когато трябва да бъдат проведени разпитите на 47 свидетели и да изслуша вещите лица по експертизите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12347

2

ЗахариЯт

07.07 2016 в 20:10

В развитите държави действа максимата, че забавеното правосъдие е отказано правосъдие. Само се гаврят с роднините на нелепо загиналите момичета. Ако има Господ, май му е време да се обади, не ли?