VIVACOM започва да предлага услугата eSIM

OFFNews 28 август 2020 в 12:52 7925 0

От днес VIVACOM започва предлагането на своите мобилни услуги с eSIM за всички частни и бизнес клиенти на абонаменти планове. Основните предимства на eSIM пред физическите SIM карти са лесната активация чрез QR код, възможността за ползване на повече от един профил в смартфона, както и оптимизиран дизайн на мобилните устройства. 

Новото поколение вградени карти могат да се използват по няколко начина: като единствена и основна карта в телефона, заедно с Nano SIM карта с друг мобилен номер за Dual SIM устройствата, поддържащи eSIM, а също и като допълнителна карта, свалена в устройството, която може да се включва и използва в определени случаи.

Чрез eSIM технологията потребителите получават възможността да обединят личния и служебния си мобилен номер в едно устройство, като по този начин стават по-гъвкави и улесняват ежедневието си, забравяйки за задължението да носят две устройства постоянно със себе си.

Съхранението на еSIM профила на абоната и необходимите параметри за достъп до мрежата са на специален вграден в смартфона чип за съхранение на информация за eSIM.

Услугата може да бъде активирана само на устройства, които поддържат eSIM функционалност. За момента от eSIM услугата от VIVACOM могат да се възползват притежателите на следните смартфони: iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, XR, SE 2020, Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Z FLIP, FOLD, Note 20, Note 20 Ultra и Huawei P40 Pro.

Всички клиенти, които сключат нов договор, могат да избират между SIM/eSIM без допълнителна такса. Притежателите на стандартни SIM карти също могат да се възползват от eSIM като заявят своята карта при посещение в магазин на оператора срещу 5.99 с ДДС.

Важно е eSIM картата да се запази, за да се използва QR кодът отново при смяна на устройството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови