Почетен медал на МВР за шефа на VIVACOM Атанас Добрев

OFFNews 11 юни 2019 в 13:41 3502 0

Главният изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев беше награден от министъра на вътрешните работи Младен Маринов заради постиженията на компанията при ограничаването на телефонните измами.

За оказаното съдействие и конкретна помощ на МВР при противодействие на телефонните измами Атанас Добрев получи отличие „Почетен медал“ на МВР.

В заповедта на министър Маринов се посочва, че в резултат на съвместните усилия на VIVACOM и МВР Главна дирекция "Национална полиция" е регистриран значителен спад на измамите по телефона. Само за два месеца – март и април, опитите за извършване на такива престъпления в мрежата на телекома са намалели над петдесет пъти.

VIVACOM предприе активни действия за извънреден мониторинг и ангажира допълнителен човешки и финансов ресурс за максимално ограничаване на възможностите за извършване на телефонни измами спрямо своите абонати и клиенти, като отчете високата социална цена на бизнеса с телефонни измами, жертва на който са предимно възрастни хора.

По данни на VIVACOM, през февруари 2019 г. броят на опитите за измами по телефона в мрежата на телекома е бил 81 000. В резултат на съвместната операция с МВР Главна дирекция "Национална полиция" през март 2019 г. опитите на измамниците да извършат престъпление вече са пет пъти по-малко – 18 792. През април злонамерените опити за свързване с абонати на VIVACOM са сведени до 1 515, което е 50 пъти по-малко.

VIVACOM и МВР ще продължат дългосрочно тясното си сътрудничество за противодействие на измамите по телефона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови