HeleCloud претендент за водеща европейска консултантска компания

OFFNews 07 ноември 2018 в 13:44 1887 0

HeleCloud, технологичният консултант в AWS (Amazon Web Services) платформата и доставчик на услуги за управление, се развива с бързи и стабилни темпове.

Само за две години от създаването си, тя се нарежда сред претендентите за водеща европейска консултантска компания за облачни услуги и доставчик на услуги за управление.

Очаква се оборотът на компанията за 2018 да надхвърли четири пъти миналогодишния.

През 2018 година в HeleCloud са наети 42 нови служители, като се планира до края на годината екипът да се разрасне до 60.

Ръстът на служителите е четирикратен спрямо предходната година.

Компанията има повече от 40 клиенти и партньори от САЩ и шест държави от Европа, Близкия Изток и Африка. Екипът ѝ е работил по 35 проекта.

В портфолиото на HeleCloud се нареждат клиенти като Viber, Endel, NEX Group и Zopa. Компанията е реализирала проекти за организации от финансовия, телекомуникационния и институционалния сектор.

HeleCloud беше компетентен, гъвкав и доверен партньори за Viber. Ние препоръчваме услугите им на организациите, които имат желание да повишат сигурността на облачните си системи“, споделя Амир Иш-Шалом, главен архитект, Viber.

През октомври HeleCloud обяви инвестиция от 2 млн. британски паунда, която получава от водещия фонд BGF. Зад него стоят банки като Barclays, HSBC, Lloyds, RBS и Standard Chartered.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови