ВСУ удариха за пореден път Антоновския мост, има нови повреди, унищожена е техника за ремонта му

OFFNews 08 август 2022 в 10:14 5661 4

Антоновския мост

Снимка УНИАН

При поредния удар на Антоновския мост е повредена и строителна техника, с която от 31 юли окупаторите се опитваха да го ремонтират.

ВСУ са нанесли поредни успешни удари по Антоновския автомобилен мост през река Днепър в покрайнините на Херсон, съобщиха в социалните мрежи очевидци, които публикуваха видео и снимки от атаката. Украинските сили са обстреляли моста с HIMARS, твърдят руските източници, които потвърждават пораженията. За проведената атака съобщи и говорителката на обединения пресцентър на ВСУ Наталия Гуменюк.

Заместник-ръководителят на контролираната от Русия военно-цивилна администрация Кирил Стремоусов заяви пред РИА Новости, че ВСУ са извършили нападение срещу моста, но при атаката имало само едно поражение. При удара е била унищожена строителна техника - фургон с инструменти и бетонобъркачка, но носещите колони на Антоновския мост и осветителните стълбове били невредими. "Критични разрушения няма" - заяви Стремоусов.

Също тази нощ ВСУ са поразили и Дариевския мост през река Ингулец в близост до ВЕЦ в Каховка в северната част на Херсонска област. Освен в областния център взривове в окупираната част на областта са чули още в Скадовск, Чернобаевка, Чаплинка, Альошки и Нова Каховка.

На 27 юли украинската армия с помощта на HIMARS нанесе точкови удари по Антоновския мост и на практика го направи неизползваем за превозването на военно оборудване и тежка техника, а руските сили бяха принудени да изградят в близост понтонен мост. На 31 юли окупационните власти бяха започнали ремонт на моста като се опитваха да покрият с бетонни плочи повредените участъци на съоръжението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

3

Mateevk

08.08 2022 в 12:46

Всъщност процентът на окупираните територии е не повече от 20-25% Почти напълно е завладяна само Луганска област след лютите боеве за Севердонцек и Лисичанск, но Донецка, Запоржка и Херсонска област са далеч от пълно завладяване. Дори фронтовата линия минава в непосредствена близост до Донецк и там руснаците нямат особени успехи в последните седмици.

2550

2

alfakentavur

08.08 2022 в 11:02

А за 165 дни "втората армия в света" окупира цели 30% от територията на Украйна. Окраде къде каквото намери и разруши къде каквото успее. Велика армия!