ВСУ с успехи в Донбас и край Харков

OFFNews 30 юни 2022 в 08:43 3154 0

ВСУ
ВСУ постигна известни успехи в Донбас и край Харков.

Украинските войници спряха настъплението и нанасят значителни загуби на окупаторите в района на селищата Клинове и Новолуханске в Донбас, съобщи Генералният щаб на ВСУ на страницата си във Facebook.

"В посока Бахмут бяха регистрирани обстрели край Берестово, Покровское и Звановка и въздушен удар край Покровское. Украинските войници спряха настъплението и нанесоха значителни щети на окупаторите в района на селищата Клиново и Новолуханское, както и отблъснаха нападение по посока на Углегорската топлоелектрическа централа. И в двата случая врагът се оттегли", се казва в доклада.

В Краматорското направление врагът не води активни бойни действия, като обстрелва украинските позиции с артилерия.

В Авдийска, Кураховска, Новопавливска и Запорожка област руснаците обстрелват районите на Водяне, Авдийска, Маринка, Угледар, Полтавка, Новоукраинска, Новоселска и Ореховска област. Нанесени са въздушни удари по позициите на ВСУ край Авдиевка и Щербаков. Имало е опит за щурмови действия в близост до Павловка, но руските сили не са постигнали успех и са се оттеглили.

Окупаторите настъпват и се опитват да блокират Лисичанск в Луганска област.

Украинските сили са отблъснали атаката на окупаторите край Дементиевка, а врагът се оттегля, съобщи още ВСУ.

"В Харковското направление врагът продължава да защитава предварително заетите позиции. Обстрел от танкове, минохвъргачки, барутна и ракетна артилерия в районите на град Харков, по населените места Питомник, Украинка, Победа, Дементиевка, Прудянка, Коробочкино и Рубижне. Защитниците ни решително потушават опит за вражеско нападение край село Дементиевка. Окупаторите се оттеглят. Въздушни удари са нанесени край Прудянка и Горни Салтов", се казва в доклада.

Противникът прегрупира войските си и се отбранява в посока Славянск. Стреля с артилерия от различен калибър в районите на Мазановка, Дубравно и Краснополе, добявят от ВСУ.

Харков е под постоянен обстрел от страна на руската армия. В тази връзка украинските сили укрепиха града с няколко защитни пръстена. На свой ред работниците и строителите от Харков помагат на военните да оборудват отбранителни съоръжения за защита на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки