Великобритания алармира за руски бомбардировачи край въздушните ѝ граници

OFFNews Последна промяна на 01 ноември 2014 в 21:17 10000 27

За втори път тази седмица Великобритания вдигна във въздуха по тревога изтребители на Кралските военновъздушни сили, след като поне един руски бомбардировач Ту-95 е приближил въздушното пространство на Обединеното кралство.

Самолети Typhoon на Кралските военновъздушни сили, базирани в Шотландия, са прихванали руския самолет в петък.

Снимки, разпространени от британското министерство на отбраната, показват един бомбардировач, но ведомството отказа да поясни за колко самолета става дума. Подобен инцидент е имало и в сряда.

През седмицата НАТО съобщи за увеличение на руските военни полети над Черно, Балтийско и Северно море, както и над Атлантическия океан, при които групи руски военни самолети извършват мащабни маневри в международно въздушно пространство.

Португалия също вдигна във въздуха свои изтребители F-16 за втори път тази седмица, за да прихване руски бомбардировачи. Местните медии твърдят, че бомбардировачите са били Ту-95.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.11 2014 в 17:54

Ееееееееее , браво ....както вече знаем по-слабите, по-страхливите, мерзавците и безхарактерните подлизурковци винаги първо злословят , измислят си разни сплетни , истории и лъжат нагло и безочливо. ...действат подмолно и успяват да заблудят част от хората, но не могат да повярват, че истината винаги излиза на яве. ...Има видов ден. ...някой ден ще им се стъжни на хамериканците...все войни и размирици всяват, но ще си платят някой ден. ..сигурна съм.

03.11 2014 в 15:36

България е на 48-мо място в ежегодната класация за най-проспериращи страни в света.

Класацията е публикувана от британския научноизследователски център Legatum Institute и цитирана от БГНЕС.

Класацията се определя съгласно 8 показатели, сред които са мощ на икономиката, състояние на системата на националното здравеопазване и образование, сигурността на гражданите, социалните свободи, бизнес климат и система за управление.

Нашата страна се изкачва с едно място нагоре спрямо миналата година. България се класира по-напред от съседите ни Гърция и Румъния, които са съответно на 59 и 60-о места.

Общо в класацията са включени 142 държави. На първо място е поставена Норвегия, втора е Швейцария, а трета Нова Зеландия. В първата десетка са още Дания, Канада, Швеция, Австралия, Финландия и Холандия и на десето място - САЩ. В този рейтинг Китай заема 44-а позиция, а Русия – 68-ма.

03.11 2014 в 08:07

Първо НАТО кораби и самолети навлязоха в Балтика и в Черно море, такива полети от тяхна страна има постоянно но не се прави на въпрос, както тук.
Второ америка води агресивна политика срещу Русия още от края на ВСВ, въпреки опитите са сътрудничество от другата страна.
Трето погледнете статистика за изтребените хора от амриканците през 20 век. Това е страна започнала съществуването си с геноцид и изтребване на 100млн. индианци.
ЧЕТВЪРТО смешно е да се очаква, че когато срещу теб се водят агресивни действия ти ще седиш и чакаш. Ще летят самолети, ще изплуват подводници и много други неща - нормално.
НЯкой коментира,че са правели 135 години геноцид срещу нас, истината е че германците ни вкараха в три национални катастрофи, когато не сме с Русия е било зле за нас.

02.11 2014 в 22:30

А бе ,щом Фекалски го казва-истина ще е,пропаганда нет.Номерирани Райхове се гонят под каскета,Рушия ги бори....,
да влиза спиртосания балкански путьодържец и да приключваме.

02.11 2014 в 22:23

Еми от Четвъртия хилядолетен Райх никой не очаква друго, освен ГЬОБЕЛСОВА ПРОПАГАНДА - повтарянето на ЕДНИ И СЪЩИ ЛЪЖИ до безкрай, изкарването на бялото-черно.

ФАЩ винаги са били, в момента са, и за в бъдеще (още съвсем кратко) ще бъдат НАЙ-АГРЕСИВНАТА МИЛИТАРИСТИЧНА ДЪРЖАВА, международен жандарм.

Россия са много далеч от "постиженията" на пиндосите в това отношение, въпреки че не са напълно безгрешни. Колкото и да се опитвате да лъжете, това е КРАЙНАТА ИСТИНА по този въпрос. Със западняците е свършено, прогнилата еврогейско-педероатлантическа демонокрация си заминава.

02.11 2014 в 22:09

Да добавим и 135 годишната "тиха" война и геноцид на Рашия срещу българския народ...,мисля че е достатъчно,поне за българите.

02.11 2014 в 20:23

Виждам че войната в Грузия е пропусната. Също са пропуснати 10-ките революции в Южна Америка и Африка в който помага и НРБ. Русия е и винаги е била империя на злото, която използва най-гадните методи да подчини или унищожи опонентите си. Ако САЩ и Европа правят неловки опити да възстановяват Териториите на които са водили конфликти, то за Русия няма подобни случаи освен Чечня и Крим

02.11 2014 в 19:00

Колега, прав сте че "Русия е водила Първата и Втора война в Чечня (или Чечения, или Чеченската Автономна република), водила е бойни действия в Приднестровието, Абхазия, участвала е пряко във военния конфликт в Нагорни Карабах между Армения и Азербайджан."

Обаче цитираните от Вас "войни" са само ограничени военни КОНФЛИКТИ С НИСКА ИНТЕНЗИВНОСТ, и не могат да се сравнят с ПЪЛНОМАЩАБНИТЕ ВОЙНИ на ФАЩ в Азия, Близкия Изток, Югославия, и т.н. Това в интерес на "прецизността".

Ако проявите обективност, и сравните времетраенето, ангажираните човешки и материални ресурси, жертвите и международния отзвук, сам ще се убедите, че бившата английска колония от Северна Америка е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МЕЖДУНАРОДЕН АГРЕСОР И МИЛИТАРИСТ през последните 50 и повече години.

02.11 2014 в 11:17

Колега, хайде сутрин да си пием първото кафето, да се събудим и чак тогава да пишем мнеия. По възможност - обективни. Трябва да се поддържа добрия тон във форума все пак.
Какво искам да кажа? Смятам, че мнението ви е лишено от обективност и безпристрастност.
През последните 50години както казвате, Русия е водила Първата и Втора война в Чечня (или Чечения, или Чеченската Автономна република), водила е бойни действия в Приднестровието, Абхазия, участвала е пряко във военния конфликт в Нагорни Карабах между Армения и Азербайджан.
Добре е да не се пропускат тези неща. Особено, ако претендирате за обективност.
Моля за повече прецизност, защото и без това форума започва да заприличва на "Вибането визането!"

02.11 2014 в 10:27

Еми последния половин век Россия има само една война - в Афганистан.

За същия този период ФАЩ агресивно се нахвърлиха последователно върху Виетнам, Корея, Камбоджа, Лаос, Сомалия, Ирак, Югославия, Афганистан, и още срещу 108 други държави.

Обаче гьобелсовата пропаганда на Четвъртия хилядолетен Райх се опитва да изкара черното бяло, все едно руснаците били военнолюбци, а пиндосите - умиротворители, докато всъщност е точно обратното. Омерзен съм.