В Ню Йорк ще ваксинират в станции на метрото и гари, желаещите получават и безплатни билети

OFFNews 11 май 2021 в 14:43 1159 0

Снимка pixabay

Властите в Ню Йорк се опитват да засилят кампанията по ваксинация, като разкриват временни пунктове за ваксинация в осем метростанции и жп гари тази седмица, заяви губернаторът на щата Андрю М. Куомо в понеделник.

От 12 до 16 май пунктовете ще работят по график, а хората, ваксинирани на гарите и в метрото могат да получат безплатна седемдневна карта за метро или два еднопосочни билета за влак. На станциите ще бъде поставяна еднодозовата ваксина на Johnson & Johnson, обясни Куомо. Програмата е пилотна и може да бъде удължена, каза той.

Пунктовете за ваксинация на станции и гари, както и безплатните билети, са част от по-широк национален тласък за предлагане на различни стимули на хората да се ваксинират. Например Ню Джърси предлага „ваксина и бира“ за жителите, които ще получат първата си доза ваксина през май и посетят участващите пивоварни в щата.

В Ню Йорк кметът на града Бил де Блазио обяви в понеделник план за предоставяне на безплатни билети за събития и атракции като Ню Йоркския аквариум, Бруклинската ботаническа градина или професионални футболни мачове на хората, които се ваксинират.

Куомо каза в понеделник, че броят на хоспитализациите в цялата страна е 2016, най-ниският от 15 ноември насам. Средностатистическият процент на положителни резултати от тестове в неделя - 1,45%, е най-ниският от 28 октомври.

И все пак Куомо добави, че темпът на ваксинацията намалява, както в Ню Йорк, така и в цялата страна, което потенциално позволява коронавирусът да се задържи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови