В Китай започва ваксиниране срещу COVID-19 на тригодишни деца

OFFNews 25 октомври 2021 в 21:04 1781 0

Заради зачестилите случаи на COVID-19 в някои провинции в Китай започват имунизация на деца на 3-годишна възраст, съобщи „Дейли Мейл“.

Властите в поне пет провинции издадоха заповеди, с които съобщават, че децата на възраст от 3 до 11 г. ще трябва да се ваксинират.

76% от населението на Китай е напълно имунизирано опит за политика на нулева толерантност към епидемиите.

По време на пандемията Китай прилагаше мерки за затваряне, карантина и задължителни тестове за вируса и до голяма степен ликвидира случаите на местна инфекция, като същевременно ваксинира напълно 1,07 милиарда души от 1,4-милиардното си население.

Правителството е особено загрижено за разпространението на по-заразния вариант Делта от туристи и се ангажира да ваксинира населението преди Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари. На чуждестранни зрители вече е забранено да присъстват на игрите, а участниците ще трябва да останат в балон, който ги отделя от хората навън.

Най-широко използваните ваксини в Китай Sinopharm и Sinovac са показали ефикасност при предотвратяването на тежки заболявания и предаване на вируса въз основа на публични данни. Но не е даден окончателен отговор на въпроса за защитата, която те предлагат срещу варианта Делта, въпреки че според официални лица те остават надеждни.

През юни Китай одобри две ваксини - Sinopharm от Пекинския институт за биологични продукти и Sinovac - за деца на възраст от 3 до 17 г., но ваксинира само тези на възраст над 12 г. През август регулаторните органи одобриха още една ваксина - Sinopharm на Института за биологични продукти в Ухан. След като ваксините получиха вътрешно одобрение за децата в Китай, чуждестранните правителства започнаха да поставят инжекции на децата в собствените си страни, напомня Нова тв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!