В Англия отмениха маските и здравните паспорти 

OFFNews Последна промяна на 27 януари 2022 в 21:19 7962 0

Британското правителство отменя маските и здравните паспорти в Англия, след като вече отмени почти всички ограничения, въведени с цел борба с коронавируса, предаде Франс прес.

Преди седмица Англия отмени препоръките за дистанционна работа. Сега правителството се отказва и от останалите ограничения, които бяха едни от най-леките в Европа, въведени през декември за борба с нарастването на броя на случаите на Омикрон - задължително носене на маски на обществени места и представяне на здравни паспорти за присъствие на места, където се събират много хора.

Освен това правителството обяви днес, че намиращите се в домове за възрастни хора - 86,5 на сто от които са получили бустерните си дози - ще могат от понеделник да посрещат неограничен брой посетители. Ако дадат положителен тест за коронавирус, те ще трябва да се изолират за по-кратък срок.

Кметът на Лондон Садик Хан обаче обяви, че маските остават задължителни в обществения транспорт в столицата. Някои вериги супермаркети като "Уейтроуз" и "Морисънс" също ги изискват от клиентите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови