Укрепване на ядрения потенциал ще е главната задача на руската армия за 2019 г., обяви Путин

OFFNews 18 декември 2018 в 15:14 2425 2

Снимка РИА Новости

Укрепването на бойния потенциал на "ядрената триада" ще е главната задача на руските въоръжени сили за 2019 г., обяви руският президент Владимир Путин на заседание на колегията на Министерството на отбраната, цитиран от РИА Новости. 

Става въпрос за начало на серийното производство на ракетния комплекс "Авангард", успешни изпитания на новата ядрена ракета "Сармат" и опитно-бойно дежурство на хиперзуковия комплекс "Кинжал", както и тренировка за използване на бойните лазерни комплекси "Пересвет", обясни Путин. 

По думите му трябва бързо да се преминава към съвременно въоръжение, което най-добре да преодолява "перспективните системи за противоракетна отбрана".

"Видимо се е укрепила ядрената триада, която играе ключова роля в запазването на глобалния паритет. Делът на съвременното въоръжение тук е 82%", подчерта той.  

Путин каза още, че отбранително-промишления комплекс и съвременните разработки в областта на въоръжението позволяват да се обезпечи безопасността на страната за дълго време. 

Той призова парите за отбрана да се използват съгласно приоритетите, за да "не отиде нито една рубла не по предназначение". 

Руската армия трябва да затвърди достигнатите успехи, отчитайки развитието на военно-политическата обстановка в света, коментира руският президент. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7014

2

Диди

18.12 2018 в 18:51

Не разбирам от военно изкуство но си представям нещата така: двете най въоръжени държави в света, при това с съвременни ядрени оръжия ще си унищожават взаимно ракетите с ядрени бойни глави някъде по средата на пътя им, т.е. върху нашите глави. И ние ги аплодираме и Годо ни успокоява колко са бедни руснаците и колко богати тези в запада. Светът е пълен с идиоти.

5700

1

Годо

18.12 2018 в 15:50

Той няма и какво друго да укрепва. Брутния вътрешен продукт на Русия е колкото на Италия. Руската провинция тъне в кал, мизерия и алкохолизъм - той укрепва ядрените оръжия. Изхранват се с износ на суровини като страните от третия свят. Един котлон не могат да произведат, който да бъде конкурентен на международния пазар. Победената във Втората война Германия е първа икономика в Европа. Победителите са същите мизерници, каквито бяха и преди войната. Произвеждат само танкове и ракети. Явно ще ядат танкове и ракети. Олигарсите им живеят в Лондон, Мюнхен или САЩ. Децата им са там, къщите им са там, парите им са там. Но Путин ще произвежда нови ракети !