Трима ранени при атака с нож във влак в Германия

OFFNews 06 ноември 2021 в 16:52 2071 0

Снимка АП/БТА

Трима души са били сериозно ранени при днешната атака с нож в германски високоскоростен влак, съобщи Червеният кръст, цитиран от БТА.

Атаката бе извършена сутринта в бързия междуградски влак между Регенсбург и Нюрнберг. Полицията съобщи, че единственият заподозрян за извършването на нападението е бил задържан и вече няма заплаха за обществеността.

Баварският Червен кръст каза, че е оказал първа помощ на място на трима сериозно пострадали души и след това ги е превозил към болница. Според източници от силите за сигурност ранените са трима мъже на възраст 26, 39 и 60 години.

Властите все още не са дали подробности за обстоятелствата около нападението и за произхода на нападателя. Според източници от силите за сигурност заподозрения е 27-годишен сириец. Вестник "Билд" съобщи, че се смята, че задържаният страда от психически проблеми и е викал за помощ във влака.

Сигналът за атаката е бил получен от полицията в 9:20 часа местно време и служители на реда са отишли на място. Говорител на федералната полиция каза днес сутринта, че влакът в момента е спрян в град Зойберсдорф в баварския регион Горен Пфалц.

Говорител на германския железопътен оператор "Дойче бан" каза, че движението по железопътната линия Регенсбург-Нюрнберг е прекратено от около 09:00 ч. местно време. "Дойче бан" обяви в "Туитър", че в момента е невъзможно да се предвиди кога ще бъде подновено движението на влаковете по линията и добави, че "ще има забавяния".

Федералният вътрешен министър Хорст Зеехофер изрази своя ужас и призова за спокойствие. "Жестоката атака с нож в бързия междуградски влак е ужасна", каза той, цитиран в "Туитър" от говорител на министерството. Зеехофер каза, че се надява, че ранените и тези, които са станали свидетели на атаката, ще се възстановят бързо и напълно. Той също така благодари на полицията и служителите във влака "за техните смели действия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !