Тръмп: Ако учителите имаха оръжия, стрелбите в училище щяха да приключват бързо

OFFNews 22 февруари 2018 в 11:28 5374 5

Американският президент Доналд Тръмп предложи учителите да носят оръжия, за да се предотвратят стрелбите в училище. 

Предложението му идва дни след стрелбата в училище във Флорида, при която загинаха 17 души. Ученици от училището поведоха кампания за затягане на контрола над оръжията. Те настояха в емоционални изявления да се направи всичко възможно подобни нападения повече да не се случват. 

След стрелбата Тръмп обяви подкрепата си за затягане на контрола над продажбата на оръжия, като се правят по-обстойни проверки на желаещите да си купят оръжие. 

Наред с това обаче, той предложи учителите да бъдат въоръжени, като преминат специално обучение. 

Учител с пистолет би прекратил много бързо една такава атака, обяви Тръмп пред ученици, оцелели след стрелбата в училището във Флорида. 

Ако учителите са въоръжени, никога повече няма да се намирате в зона, свободна от оръжия. Зона без оръжия е покана за маниаците да нападнат, защото всички те са страхливци, обяви Тръмп. 

В сряда президентът се срещна с около 40 ученици от училището, родители и учители. Част от присъстващите на срещата подкрепиха идеята за въоръжаване на учителите. 

Баща на ученик, убит при стрелба в училище в Кънектикът през 2012 г., обаче подчерта, че позволяването на повече оръжия не е решението на проблема. 

"Учителите имат повече от достатъчно задължения и сега, за да им се вменява и задължението да отнемат живот", подчерта мъжът. "Никой не иска да види престрелка в училище", допълни той. 

Това не е първият път, в който Тръмп прокарва идеята за въоръжаване на учителите. Това беше едно от предложенията му по време на кандидатпрезидентската му кампания през 2016 г. Обществото обаче далеч няма еднозначно мнение по въпроса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12688

5

Emil Kasamakov

22.02 2018 в 12:59

А ако и учители, и ученици бъдат задължени да носят оръжие то престрелките ще приключват още по-бързо.

10571

3

Hissarion

22.02 2018 в 12:42

Решение в този дух ще е да се зачисли и по един танк на училище, директорът да е снайперист, а чистачките да носят служебни гранати. Учителите ще разполагат с автоматично оръжие и ще имат право да стрелят без предупреждение. Районът около училищния двор ще е миниран. Така безопасността ще е на още по високо ниво, прилежността и концентрацията на учениците ще се повиши, а бизнесът ще е още по-доволен.

12416

2

IBL IBL

22.02 2018 в 12:01

На първо време ще е така. Бил съм учител и никога не съм използвал оръжие в живота си. А и не смятам да ползвам. А после да добавя и аз: Guns don't cause problems, people with guns do. (Оръжията не причиняват проблеми, хората с оръжия ги правят.)
Трябва да се реорганизира света обратно до място, където такива луди ще намираме и ще работим с тях малко по-навреме, а не само да констатираме.
The difficult issue with mental health (Трудният проблем с психическото здраве) - това е в основата, и когато не човъркаме до основата, няма да променим нищо на върха.