Тийнейджър се ваксинира, след като попита Reddit

OFFNews 12 февруари 2019 в 10:47 4701 0

Снимка BBC

Тийнейджър от щата Охайо попита социалната мрежа Reddit дали може да се ваксинира без съгласието на родител.

Итън Линдънбергер сподели, че майка му не позволява да му бъдат поставяни ваксини, а публикацията му предизвика хиляди реакции.

Така Итън научи, че ако има навършени 18 години, може сам да реши дали да бъде ваксиниран. Изчакал 18-тия си рожден ден и към момента вече има 5 поставени ваксини, разказа самият той в радиопредаване на Би Би Си.

Тийнейджърът добавя, че майка му все още не е съгласна с избора му. Момчето обаче се извини за начина, по който я е описал в първия си пост. Тогава той не предполагал колко внимание ще привлече.

"Написах, че е безразсъдна, луда, тъпа. Бях разстроен, не очаквах, че ще попадне във фокуса на общественото внимание и ще е нужно да я защитавам. Не е честно спрямо нея, за себе си тя е проучила въпроса", казва момчето.

"Всичко, което напишете онлайн, се превръща в оръжие, ако не подбирате думите си внимателно", предупреждава той.

Итън добавя, че не е искал да прави нещо зад гърба на майка си, но е убеден, че ваксините са най-добрият избор за него и хората около него.

"Ако се разболея от коклюш (магарешка кашлица), може при мен да премине леко, понеже съм по-голям и имам изградена имунна система, но как да успея да не заразя двегодишната си сестра? Тази мисъл е плашеща", разсъждава Итън.

Един от основните страхове на майка му е, че ваксините могат да доведат до аутизъм, макар че тази теза се отхвърля от науката.

"Тя искрено вярва, че ваксините имаш лоши странични ефекти", обяснява синът. По-малкият му брат също споделил с него, че иска да се ваксинира, но още не е навършил пълнолетие, за да има право на това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!