Тереза Мей поиска нова сделка от ЕС за ирландската граница

OFFNews 20 юли 2018 в 16:44 2455 1

Британският премиер Тереза Мей поиска от Европейския съюз за ново споразумение, за да се предотврати "твърда" граница в Северна Ирландия, и настоя Брюксел бързо да отговори на нейния план с цел да се избегне предполагащ вредни последици Брекзит без сделка, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Мей каза в реч пред политици и бизнес лидери в Белфаст, че евентуална "твърда" граница между Северна Ирландия и Ирландия, след като Великобритания напусне ЕС, ще бъде "почти немислима", но отхвърли сегашния план на Брюксел като "неприложим".

Тя заяви, че ЕС трябва да се обвърже с нейния план за Брекзит, представен по-рано този месец, който предлага да се договорят възможно най-близки връзки за търговията със стоки, за да се защити бизнеса и да се изпълни ангажимент за избягване на необходимостта от инфраструктура на границата.

По думите й "сега остава ЕС да отговори. Не просто да разчита на предишни позиции, които вече са се доказали като неприложими. А да развие своята позиция."

Мей пристигна на посещение в Северна Ирландия, за да се запознае отблизо с положението на проблематичната граница между британския район и членуващата в ЕС Ирландия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

1

Танзопен

21.07 2018 в 08:49

Сегашните британски власти очакват всичко да е постарому просто да спрат да си плащат за това, че са в ЕС.

Е няма как да стане ... Те тарикати, Ние балами!
Граници, Митници ... и всичко както всяка друга дружава извън ЕС!
Половината компании вече се изнесоха или казаха, че ще ге направат, ако натуснат ЕС ... така, че да си понесат последствията.